Ja, hva bruker jeg egentlig i håret?

Etter innlegget om "ammehår" (du kan lese det her) har jeg fått spørsmål om hvilke produkter jeg egentlig bruker til håret mitt. Svaret er at det varierer! Eller det vil si, produktmerkene varierer, rutinene og type produkt viker jeg sjelden fra.

Jeg har typisk nordisk hår. Jeg har tynne hårstrå som ikke tåler så mye hver for seg, men jeg har til gjengjeld veldig mange hårstrå, hvilket gjør håret en del sterkere. Jeg har vært gjennom de fleste fargenyansene på kartet, og har hatt alt fra svart, grønt, brunt, rødt og blått hår. Jeg er naturlig blond, men syntes selv at den naturlige fargen er kjipt alene, derfor striper jeg det nå i to ulike farger. En lys og en mørk. På sommeren pleier håret å bli ganske lyst i solen, men med lite sol i sommer, er jeg nå en del mørkere enn normalt. 

Ettersom jeg striper håret, kan det fort bli tørt og statisk, og nærmest umulig å gre ut uten gode produkter. Jeg er helt avhengig av en god hårkur, og bruker det som balsam. Jada, jeg vet at man egentlig skal ha balsam i tillegg, men det gidder jeg svært sjelden så den tar jeg ikke engang med her...

 

Når økonomien min har vært på sitt dårligste, har jeg testet hårkurer fra daglivarebutikken, og min erfaring med det er at det er bortkastete penger. Håret mitt ble bare tungt og fett. Lett å gre ut ja, men fett innen kvelden kom... 

 

Jeg har prøvd ut veldig mye forskjellig, og akkurat nå er det disse produktene jeg bruker.

I dusjen- shampo + kur

Hårkur fra Loréal Professional - Intense Repair

Shampo fra Wella - Repair shampo

Hårkur fra Kevin Murphy - Born.Again.Mask

 

Jeg vasker ALLTID håret to ganger med shampo før jeg setter i kuren. Jeg har nemlig hørt at første runde med shampo renser håret for forurensningene det har vært utsatt for, og at andre runde gjør at shampoen da kan trenge litt mer inn og pleie håret bedre... Jeg vet ikke om det stemmer, men jeg gjør det nå allikevel...

Jeg har sjelden tid til å la kuren virke i 5-15 minutter, så jeg vasker alltid håret først, for at kuren skal kunne sitte i så lenge som mulig mens jeg fortsatt er i dusjen. 

Jeg bruker bare én hårkur av gangen, og nå er straks Loréal-kuren tom, så da skal Mr. Murphy få overta for neste periode. Da jeg tidligere jobbet litt som modell for Loréal, ble håret mitt så mye behandlet (og slitt) at jeg var helt avhengig av kuren som het "Total repair" fra Loréal. Den er mye tyngre enn "Intense Repair", men gjør virkelig underverker for hår som i utgangspunktet er helt ødelagt.

 

Etter dusjen- leave-in kur+ evnt oljeMoroccan Argan Oil

Leave-in kur (spray) fra Joico - K-PAK

Leave-in kur (spray) fra Kevin Murphy - Staying.Alive

 

Etter dusjen tørker jeg håret forsiktig med håndklet (klemmer ut vannet), før jeg skal føne det. Akkurat nå er jeg tom for varmebeskyttende spray, men om jeg har det, bruker jeg det før jeg føner. 

I liket med Loréal-kuren er straks Joico sprayen også tom, og også her skal Mr. Murphy få ta over jobben. Disse sprayes bare inn i håndkletørt hår, og ferdig med det. Hvis håret mitt begynner å bli slitt i tuppene, eller jeg føler at det er tørt, bruker jeg også Morrocan Argan oil. Denne tar jeg da bare i tuppene, for ellers ser håret fett ut med en gang... 
Alle disse produktene er "Repair"-produkter, som funker for mitt hår. Jeg er ikke redd for å prøve ut nye produkter, så lenge de er ordentlige og er for fint/tørt/skadet hår. Butikkproduktene fungerer ikke for meg. Ja, jeg kan klare meg en helg på hytta, men jeg merker STOR forskjell allerede etter én gangs bruk. Spesielt på hårkurene. 

 

Ellers vil jeg minne om at man ikke bør gre håret når det er vått og heller ikke vaske det for ofte. Jeg klarer meg med 2-3hårvask pr. uke, og dagene i mellom går det som regel i tørrshampo ;-) 

 

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram (a4mamma) og snapchat (brukernavn bettinagwold) også ;-) 

/Bettina

 

5 kommentarer

baksolen

02.11.2015 kl.21:11

Vet ikke om du dusjer på kvelden eller morgenen men om du dusjer på kvelden kan du jo la hårkuren sitte i over natten? Jeg pleier å gjøre det fra lørdager til søndager som regel, og det gjør håret så sinnsykt godt!

Anneli F. Aaland

02.11.2015 kl.21:26

Så mange gode produkter! Ha en fin kveld <3

Bettina Giæver W.

02.11.2015 kl.21:27

baksolen: Hmmm. Ikke dumt. Håret mitt hadde definitivt hatt godt av det, og jeg liker best å dusje på kvelden, men jeg takler ikke å sove med vått hår ?????? mulig jeg får gardere med med håndkleturban og gi det et forsøk!

J e a n e t t e

02.11.2015 kl.22:32

Veldig gode produkter!

Som en nevnte over her så blir håret så godt av å sove med kur i, det fortalte frisøren min til meg :)

Ha en fortsatt fin mandag!

Bettina Giæver W.

03.11.2015 kl.13:35

J e a n e t t e: Hmmm. Ja, da spørs det om jeg ikke må krype til korset og sove med kur en natt... Håret hadde nok hatt veldig godt av det ihvertfall ;-)

Skriv en ny kommentar

Bettina Giæver W.

Bettina Giæver W.

30, Oslo

I en verden der det å være perfekt har blitt normalen, prøver jeg å holde hodet over vannet ved å tenke at det perfekte ikke hadde vært så perfekt om det ikke hadde vært for det uperfekte! Jeg står mer enn gjerne for den uperfekte delen, og lever helt fint med det. Jeg er stolt mamma til Lillegutt, født i 09´ og Mini, født i 15´ Instagram: a4mamma Snapchat: bettinagwold Alle henvendelser kan sendes til a4mamma@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits