Sex, en menneskerett!

Det går mye i sex om dagen. Både på mac´en og i fagbøkene. Både Alexander og resten av familien min må høre på at jeg plaprer i vei. Sex er jo spennende! Det tror jeg flertallet kan være ærlige å innrømme at de er enige i. Det snakkes bare ikke høyt om.

Sex er tabu.  

Det er veldig synd, for det å være seksuelt aktiv når man selv ønsker det, er viktig for livskvaliteten. Om man ikke deler opplevelsen med noen, kan man ha et velfungerende seksualliv alene. Dessverre er ikke dette en selvfølgelighet for alle. Noen ønsker ikke et aktivt seksualliv. Det må selvsagt være opp til hver enkelt, og det skal man respektere. Dessverre finnes det mange som ønsker et aktivt sexliv, men som av ulike årsaker ikke har det. Det er disse som faller utenom.

Det er dette jeg studerer.

Sex og funksjonshemming. 

Jeg er ikke ferdig på studiet ennå, men jeg er fascinert. Ikke så mye over selve sexen (det er jo alltid mest spennende i begynnelsen), men alt rundt. Hvor mye en funksjonsfrisk tar for gitt. Hvor lite vi vet om hva alternativene våre er, dersom sykdom eller en ulykke skulle inntreffe og vi mister en så viktig del av livet vårt. 

Hadde du turt å be om hjelp til noe som er så naturlig, men allikevel så tabubelagt?

Jeg ser på sex, (ikke samleie) som en menneskerett. En menneskerett man ikke tør å kreve, fordi det ikke snakkes høyt om. En menneskerett som bør opp og frem i lyset. En menneskerett mange faktisk har behov for assistanse til, for å få gjennomført. 

 

Jeg kommer nok til å skrive mer om dette tema etterhvert som skoleåret går sin gang. 

I mellomtiden spør jeg deg:

 

Hva hadde du gjort dersom du eller din partner er/var/hadde blitt funksjonshemmet (klar i hodet, men feks. lam fra livet og ned) og ikke kunne tilfredsstilt seg selv/deg?

Hadde du/dere turt å søke hjelp? 

Er det grunn til å være utro?

 

Dersom du, eller noen du kjenner, har erfaringer med dette, setter jeg veldig stor pris på tilbakemelding. Enten her i kommentarfeltet, eller på mail : a4mamma@gmail.com. Du kan selvsagt være helt anonym uansett hvor du velger å dele historien din.

 

/Bettina 

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram (a4mamma) og snapchat (brukernavn bettinagwold) =)

 

 

#sex #sexologi #seksualitet #funksjonshemming 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bettina Giæver W.

Bettina Giæver W.

30, Oslo

I en verden der det å være perfekt har blitt normalen, prøver jeg å holde hodet over vannet ved å tenke at det perfekte ikke hadde vært så perfekt om det ikke hadde vært for det uperfekte! Jeg står mer enn gjerne for den uperfekte delen, og lever helt fint med det. Jeg er stolt mamma til Lillegutt, født i 09´ og Mini, født i 15´ Instagram: a4mamma Snapchat: bettinagwold Alle henvendelser kan sendes til a4mamma@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits