Kan du teknikken?"Kan jeg få ha med mango som frukt på skolen?" spurte lillegutt igår. Helt ut av det blå. Jeg skal innrømme at jeg kunne ha blitt litt sprekere med tanke på innholdet i matboksen, men han er litt som Grevinnen - Same procedure as EVERY year James.... Med andre ord: det går mye i det samme. 

At lillegutt kom med innspill til noe som omhandlet mat var jo kryss i taket, så det var klart at skulle få med seg mango! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er ikke så fan av mango, med mindre det er i en smoothie, så jeg tror faktisk aldri at jeg har skåret i en før. Det kan isåfall forklare en hel del. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For det første. Mango har sten som sitter dønn fast. Det tenkte ikke jeg på, så da jeg prøvde å dele den i to, traff jeg selvfølgeig blink.

 
Mangosten = bom fast

Jeg prøvde å ta en avokadovariant der man skjærer helt inn til stenen rundt hele, for å så vri delene fra hverandre. Det funket ikke.Prøvde å "vippe" den ut med en skje. No go...
Å skjære den ut med kniv ble løsningen...

Jeg bannet inni meg der jeg stod i morgenkåpen på kjøkkenet, med en forventningefull lillegutt til å heie meg i mål fra sidelinjen. Jeg vurderte å google meg frem til riktig teknikk. Det hadde nok gått fortere, men i kampens hete tenkte jeg ikke klart. Jeg ville bare få ut den forbanna stenen! Forresten er mango er helt sykt klissete... 

 

Det kan se ut som at det blir en stund til lillegutt får med seg mango i matpakken igjen... Med mindre du har lyst til å dele en bedre/riktig teknikk med meg? Det kan vel ikke være meningen at det skal være så komplisert?

 

/Bettina 

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram (a4mamma) og snapchat (brukernavn bettinagwold) =)

 

 

6 kommentarer

Bellalouise

20.01.2016 kl.14:54

jeg kunne ikke teknikken så tusen takk for at du viste meg den

Siv

20.01.2016 kl.15:16

Haha! Dette fins det faktisk you tube-videoer av :-D Men husker ikke i hodet hvordan man gjør ..så dem i ammetåka :-)

Bettina Giæver W.

20.01.2016 kl.15:52

Bellalouise: Hehe. Jeg håper det finnes bedre teknikker enn denne altså ;-) Det var veldig klønete, og ikke minst klissete!

Bettina Giæver W.

20.01.2016 kl.15:53

Siv: Åååå det haded vært gull! Du får tipse meg hvis du kommer over en bra en ;-)

Helen

21.01.2016 kl.20:29

Adams Matkasse har svaret ;)

https://www.adamsmatkasse.no/slik-skreller-og-deler-du-mango/

Har ikke testet det selv så vet ikke om det er så lett som det ser ut :-P

Bettina Giæver W.

21.01.2016 kl.21:01

Helen: Oi! Tusen takk! Denne metoden mp jeg teste neste gang =) Det skal dog sies at min mango-sten var MYE større enn den i filmen ;-)

Skriv en ny kommentar

Bettina Giæver W.

Bettina Giæver W.

30, Oslo

I en verden der det å være perfekt har blitt normalen, prøver jeg å holde hodet over vannet ved å tenke at det perfekte ikke hadde vært så perfekt om det ikke hadde vært for det uperfekte! Jeg står mer enn gjerne for den uperfekte delen, og lever helt fint med det. Jeg er stolt mamma til Lillegutt, født i 09´ og Mini, født i 15´ Instagram: a4mamma Snapchat: bettinagwold Alle henvendelser kan sendes til a4mamma@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits