Sølvpuss på 1-2-3

Er det noe jeg virkelig hater, er det å pusse sølv. Jeg unngår alt av sølvtøy, bortsett fra det jeg fikk til dåpen min. Jeg klarer rett og slett ikke lukten av sølvpuss, så alt av smykker og skjeer har egentlig bare blitt liggende i en skuff. Helt til nå. Jeg kom over en eller annen side på nettet (husker ikke hvor), der de viste hvordan man kunne få sølvet rent UTEN sølvpuss! Du har kanskje hørt om det før, men for meg var dette noe helt nytt.

 

Du trenger

  • et fat, en ildfast form eller liknende
  • salt
  • aluminiumsfolie
  • varm vann

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg aluminiumsfolie i hele bunnen av formen, fyll på med salt og varmt vann. Jo varmere vann, jo fortere går prosessen.

Så legger du oppi det du får plass til av sølv. Husk at det må være i kontakt med folien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Før:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg tok disse bildene før jeg fikk ny linse til kamera, så bær med meg. Neste runde blir glinsende på bildet også, ikek bare i virkeligheten ;-) 

Voila! Så er det bare å tørke av alt med et håndkle etterpå. Ikke noe gnikking. Ikke noe pirk. Og det beste av alt? Ikke noe kvalm sølvpuss-lukt!

 

/Bettina 

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram (a4mamma) og snapchat (brukernavn bettinagwold) =)

 

 

Én kommentar

Marianne

29.01.2016 kl.23:06

Dette må jeg prøve. Takk for tips!

Skriv en ny kommentar

Bettina Giæver W.

Bettina Giæver W.

30, Oslo

I en verden der det å være perfekt har blitt normalen, prøver jeg å holde hodet over vannet ved å tenke at det perfekte ikke hadde vært så perfekt om det ikke hadde vært for det uperfekte! Jeg står mer enn gjerne for den uperfekte delen, og lever helt fint med det. Jeg er stolt mamma til Lillegutt, født i 09´ og Mini, født i 15´ Instagram: a4mamma Snapchat: bettinagwold Alle henvendelser kan sendes til a4mamma@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits