Kjære USA og kjære Norge.

 

Nok en gang har dere klart det. Nok en gang har dere gitt meg bakoversveis med deres holdninger. 

Jeg trodde at dere skulle våkne litt da Donald Trump stilte til valg. Jeg trodde dere skulle våkne da han ytret sine meninger, og de var så rasistiske at besteforeldregenerasjonen her i Norge fremstår som fredsmeglere i Midtøsten. 

Jeg trodde dere skulle våkne, men jeg tok feil. 

 

Når det er politisk debatt, hva gjør dere da? Jo, dere fyrer dere opp over en dame som tilfeldigvis ble tatt bilde av da hun ammet babyen sin. 


                                                                                                                     Foto: Dagbladet/Reuters

Har dere virkelig ikke kommet lenger? 

At amerikanere er så trangsynte og lite opplyste at dere henger ut en ammende mamma er komisk. Skjønner dere ikke hvor lite intelligente dere fremstår? Å amme et barn er helt naturlig. Tro det eller ei, pupper er ikke skapt for at dere skal ha noe pent å se på. De er ikke skapt for å tenne dere. De er skapt med melkekjertler slik at en mor kan mate barna sine. Hvorvidt dette bør gjøres i offentlighet eller ikke, får være opp til hver enkelt mor. 

Det finnes mange måter å amme diskré på. Ja, jeg sier diskré, for man trenger ikke å trykke en melkesprengt pupp opp i ansiktet på folk. Det finnes mange type ammetopper, som muliggjør diskré amming. Det er også fullt mulig å bruke en singlett under genseren, slik at man drar én del opp, og én del ned. Vóila. Jeg vil tørre å påstå at den ammende mamman i debatten ammet relativt diskré. Det var ihvertfall ikke hun som gjorde noe nummer ut av det...

Man ser faktisk mindre av puppen til dama på bildet, enn hva man gjør hos en vanlig amerikaner med magetopp og hot-pants. Man ser sannsynlgvis mindre pupp hos henne, enn i en hvilken som helst amerikansk tv-serie eller film. Man ser mindre hud på den dama, enn en hva man gjør hos en gjennomsnittlig Oscar- eller Golden Globe-pyntet kjendis. Forskjellen er at hun holder en baby, som dekker det meste av brystvorten med munnen, og ikke en teip.

Jeg kan ikke fatte og begripe at Kim Kardashian kan posere splitter naken, uten å få høre at det hun gjør er ekkelt. Snakk om dobbeltmoral! At dere kan se på porno og brutale drap på film, mens dere spiser popcorn og drikker cola er også helt greit. Det gjør jo alle. Det er ikke ekte. Vel, puppene til Kim er visstnok helt ekte, men så lenge ikke det henger fast en baby i puppen, er det helt innafor.

 

Grunnen til at jeg tar opp dette er fordi Norge må passe seg. Jeg ser og hører stadig vekk om holdninger vi ikke kan tilegne oss. Holdningen som omhandler både offentlig og privat amming. Vi må ikke bli som amerikanerne på dette området. Vi er bedre enn det. Vi er smartere enn det. 

Flaske er et genialt hjelpemiddel om man av ulike årsaker ikke kan amme barnet sitt. Vi må allikevel ikke la det bli sånn at mødre som ammer, må pumpe seg før de går ut av huset, fordi de er redde for å dra frem puppen i Frognerparken.

 

Vi må ta ammepuppene våre tilbake, og så må heller de som har problemer med det, se til å ikke stirre ned i utringningen på folk!

 

/Bettina 

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram (a4mamma) og snapchat (brukernavn bettinagwold) =)

3 kommentarer

09.03.2016 kl.21:05

Herregud, blir skikkelig kvalm av oppførselen til menneskene i den videoen. Ammer selv min lille på 11 mnd, riktig nok hjemme nå som hun er blitt så stor, men har ammet min del ute når hun var mindre. Har heldigvis aldri fått noen negative kommentarer på det, da hadde jeg nok blitt ganske lei meg. Sambo hadde nok kjeftet de som hadde sagt noe huden full uansett. Har alltid ammet så diskre jeg klarer, men så lenge man ikke lufttørker puppen etterpå ser jeg ikke problemet uansett. Man ammer jo ikke for at andre skal syntes det er sexy eller kult å se på, men fordi babyen trenger mat!

Bettina Giæver W.

09.03.2016 kl.22:27

Anonym: Helt enig! Det er som Alex sier; pupper blir aldri det samme igjen... Men det er jo sånn det skal være! De er der for å mette de små magene =)

Marthemamma

10.03.2016 kl.10:45

Halleluja! Applaus til deg som tar opp dette viktige temaet! 100% enig med deg:-)

Skriv en ny kommentar

Bettina Giæver W.

Bettina Giæver W.

30, Oslo

I en verden der det å være perfekt har blitt normalen, prøver jeg å holde hodet over vannet ved å tenke at det perfekte ikke hadde vært så perfekt om det ikke hadde vært for det uperfekte! Jeg står mer enn gjerne for den uperfekte delen, og lever helt fint med det. Jeg er stolt mamma til Lillegutt, født i 09´ og Mini, født i 15´ Instagram: a4mamma Snapchat: bettinagwold Alle henvendelser kan sendes til a4mamma@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits