Han kan sykle!

I familien min har lillebror Rasmus alltid vært eksempelet som blir trukket frem når noen er litt treige med å lære seg å sykle. Jeg tror han var rundt 8 år da pappa til slutt tok ham med inni en lukket garasje, der underlaget var jevnt, og ingen av kompisene hans kunne se at han strevde. 

Da lillegutt var 4 år kjøpte jeg en sånn balansesykkel til ham i tre, for å gi ham smaken på sykkellivet. Forsøket var relativt mislykket, da setet var alt for hardt å sitte på, og innen jeg fikk kjøpt setepolstring, var læregleden over. Jeg har prøvd å lure ham opp på setet hvert eneste år etter det, men til ingen nytte. Vi har prøvd vanlig sykkel med støttehjul, men det hjalp ikke stort. I forfjor kjøpte jeg en sånn stang man fester på sykkelen som en voksen kan holde i og løpe ved siden av, men når balansen overhodet ikke var tilstede, gikk det egentlig mest ut over håndleddet mitt. I fjor nektet han plent å gå på sykkelen i det hele tatt, og har hatt den innstillingen siden. Faktisk hadde han den innstillingen til så sent som for en uke siden. 

Igår da vi hadde søsteren min på middag, foreslo hun at vi skulle gå ut å sykle etter middag. Lillegutt sa at han kunne bli med på sparkesykkelen, men jeg fortalte at jeg trengte hjelp til å fikse sykkelen hans. Noe motvillig ble han med ut for å pumpe dekk og justere setet til riktig høyde. Ute møtte vi to klassekamerater av ham, og vips, så ville han prøve allikevel. Tante var til god hjelp når jeg ble andpusten av all løpingen, og det gjorde at treningen ikke måtte avbrytes på grunn av min dårlige kondis. 

Etter noen få runder frem og tilbake i gaten, ba han tante slippe stangen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vips, så var det altså gjort. Nå sykler han frem og tilbake i gaten med de andre gutta, og jeg merker at at jeg er så lettet at jeg kunne ha begynt å grine! Vi er nemlig en sykkelglad familie, og han hadde jo vært alt for stor til å sitte bakpå i sykkelsetet nå! Det setet tror jeg mini skal få prøve seg på i sommer faktisk. Hvis ikke jeg får kjøpt meg en sånn sykkelvogn da... Det hadde jo vært helt gull! Da kan vi jo isåfall dra på sykkeltur i marka alle sammen =) Jeg må isåfall gå for en som kan brukes som pulk også, for da har vi plutselig SÅ mange muligheter året rundt! 

Ahhh. Dette er en lykkens uke, og jeg er så stolt at jeg snart sprekker! Faktisk så ble jeg så inspirert selv, at jeg syklet ned til bensinstasjonen på kvelden og fylte luft i både sykkel- og joggevognhjul <3 

Nå kan bare våren og sommeren komme for fullt, for vi er klare!

/Bettina 

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram (a4mamma) og snapchat (brukernavn bettinagwold) =)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bettina Giæver W.

Bettina Giæver W.

30, Oslo

I en verden der det å være perfekt har blitt normalen, prøver jeg å holde hodet over vannet ved å tenke at det perfekte ikke hadde vært så perfekt om det ikke hadde vært for det uperfekte! Jeg står mer enn gjerne for den uperfekte delen, og lever helt fint med det. Jeg er stolt mamma til Lillegutt, født i 09´ og Mini, født i 15´ Instagram: a4mamma Snapchat: bettinagwold Alle henvendelser kan sendes til a4mamma@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits