Oppskriften på en roligere natt med snørrete baby i hus

                                                                                                                        //Sponsede klosser

Denne uken har mini vært pottetett i nesen og våknet mye på nettene. Når mini våkner, da våkner jeg. Selv om han er tett, flommer snørret. Jeg har prøvd å legge bøker under hodeenden av sengen hans, og det har faktisk hjulpet. Problemet er bare at bøkene blir ødelagte når jeg må flytte på sengen hans for å komme inn til klærne mine. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natt til onsdag fikk jeg nok. Jeg ble liggende i sengen og google sengeklosser til langt på natt, men den som venter på noe godt? Oh yes. Jeg fant sengeklosser! Lilleprinsen altså. De har alt, og er det noe de mot alle odds ikke har, kan det meste bestilles ;-) 

Torsdag dro jeg med meg mini på shoppingtur. Nå skulle de sengeklossene i hus! Dessuten hadde jeg siklet alt for lenge på en ny vognpose til mini... 

Det er altså fire ting man må ha liggende med snørrete baby i hus. 

1 - Paracet. Enten flytende eller i stikkpilleform for de aller minste. Jeg mener ikke at man skal gi paracet som sukkertøy, men et barn skal ikke ha unødvendig vondt. Uansett om det er forkjølelse eller tenner som er på gang, gi paracet om barnet gir uttrykk for å ha vondt. Husk å rådføre deg med lege om du er usikker på noe. Ring heller legevakten en gang for mye, enn en gang for lite ;-) 

2 - Nes-frida. Obligatorisk for alle babyforeldre. Glem de pipettedingsene som kun suger ut overflatesnørret. Kjøp en nes-frida, og hjelp barnet ditt med å få puste gjennom nesen igjen. Det er rett og slett et en slange, med filter og plastendestykke, så du kan suge ut snørret av nesen på babyen. Ja, det høres discusting ut, men når babyen din ligger der og strever med pusten, kan jeg love deg at du også kommer til å suge for harde livet. Jeg oppdaget dette produktet allerede da lillegutt var baby, og det var det eneste jeg MÅTTE ha på plass da jeg fikk mini. Jeg hadde virkelig ikke klart meg uten. De selges ikke overalt i Norge (men nesten overalt i Sverige, inkl. apoteket). Jeg etterspurte faktisk dette flere steder før mini ble født, men endte opp med å få tanten min til å kjøpe det i Sverige for meg. Da jeg var på Lilleprinsen på torsdag, så jeg faktisk at de hadde det inne, men de stod på en hylle lengst ned, så det kan være lurt å spørre etter dem ;-) 

3 - Otri-baby (eller andre saltvanns-) nesedråper. Er det noe som er ekkelt når du allerede har noe som klør i nesen, er det å få en sprut rett oppi katastrofeområdet. Nesedråper er mye bedre, og lettere å få på plass i nesen... De kommer i plastampuller, så du har en eske veldig lenge! I sykepleien pleier vi å ha en 24-timers regel på åpnet saltvann (dvs. at vi skriver på dato + tidspunkt for åpning og kaster restene etter 24 timer), men jeg skal innrømme at jeg ikke er like nøye på det når jeg er hjemme. En ampull brukes nok både i to og tre dager her om den ikke er tom... Jeg pleier å dryppe noen minutter før jeg bruker nesesugeren, så rekker dråpene å løsne litt opp i slim og snørr på veien. 

4 - Sengeklosser - Stairway to heaven. Ahhh. Ja, det er mulig å bygge opp med bøker, men for det første må du ha bøker av lik størrelse på begge sider, for det andre blir bøkene ødelagte etterhvert, for det tredje flytter ikke bøkene seg om du må flytte på sengen (altså må du bygge opp tårnet ditt på nytt) og for det fjerde; det ser SÅ mye bedre ut med klosser som faktisk er ment for dette! Jeg er så glad for at jeg endelig fikk ut fingeren og drasset med meg mini på shopping! Sengeklossene fra Spacebabies (sponsede klosser) kommer i en pakke med 6 klosser, så du kan bygge opp som du vil, etter behov. Jeg har bygget opp med tre klosser i høyden nå, og da er det på det bratteste. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det slutt på avrevne sider i sangbøkene mine. Klossene er på plass, endelig. 

Hvis du bestiller fra Lilleprinsen, eller tar deg en tur innom butikken på Bekkestua, husk å oppgi rabattkode "a4mamma", så får du fortsatt 10% avslag på kjøpene dine ;-) 

 

/Bettina 

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram (a4mamma) og snapchat (brukernavn bettinagwold) =)

#baby #lilleprinsen #sengeklosser 

2 kommentarer

Mor5barn

15.04.2016 kl.08:00

Wow. Det viste jeg ikke fantes. Hadde vært supert å hatt gjennom årene og til alle snørrete perioder.

Bettina Giæver W.

15.04.2016 kl.08:59

Mor5barn: Jeg vet! At jeg ikke oppdaget dette til førstemann...

Skriv en ny kommentar

Bettina Giæver W.

Bettina Giæver W.

30, Oslo

I en verden der det å være perfekt har blitt normalen, prøver jeg å holde hodet over vannet ved å tenke at det perfekte ikke hadde vært så perfekt om det ikke hadde vært for det uperfekte! Jeg står mer enn gjerne for den uperfekte delen, og lever helt fint med det. Jeg er stolt mamma til Lillegutt, født i 09´ og Mini, født i 15´ Instagram: a4mamma Snapchat: bettinagwold Alle henvendelser kan sendes til a4mamma@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits